veer-1

news

O le a le Initaneti o Mea?

Atonu na e mauaina le manatu o le IoT - le Initaneti o Mea.O le a le IoT ma e fa'afefea ona feso'ota'i ma le fa'asoaina o faletupe?

1676614315041
1676614332986

I se faapuupuuga, o se feso'otaiga o masini fa'aletino ('mea') e feso'ota'i ile initaneti ma isi masini.O masini e mafai ona feso'ota'i le tasi ma le isi e ala i lo latou feso'ota'iga, fa'auluina fa'amatalaga, aoina, ma au'ili'ili e mafai.Toe fa'afeso'ota'i nofoaga ma le faletupe o le IoT fofo!E mafai ona e mautotogiina se pusa eletise mai le tasi nofoaga e ala i le fa'aogaina o lau telefoni e 'talanoa' i le nofoaga.O le a matou oʻo i nisi faʻamatalaga mulimuli ane, seʻi o tatou ufiufi muamua mea autu o IoT!

I se faapuupuuga, IoT galue i laasaga e tolu:

1.Sensors fa'apipi'i i masini e aoina fa'amaumauga

2. Faʻamatalaga ona faʻasoa e ala i le ao ma tuʻufaʻatasia ma polokalama

3. E su'esu'e ma tu'uina atu e le polokalame fa'amatalaga i le tagata fa'aoga e ala i se polokalama po'o se upega tafa'ilagi.

O a mea IoT masini?

O lenei fesoʻotaʻiga masini-i-masini (M2M) e manaʻomia sina mea itiiti pe leai se fesoasoani tuusaʻo a le tagata ma o le a faʻatinoina i le tele o masini o le a oʻo mai.E ui lava o se mea fou i nisi eria, IoT e mafai ona faʻatinoina i le tele o tulaga.

1. Soifua Maloloina o le tagata - fa'ata'ita'iga, mea fa'alavalava

2. Aiga - eg, fesoasoani leo ile fale

3.A'ai - fa'ata'ita'iga, fa'atonuga fa'atonutonu feoaiga

4. Tulaga i fafo - eg, ta'avale tuto'atasi

1676614346721

Se'i fai ma fa'ata'ita'iga ni masini fa'alava mo le soifua maloloina o tagata.E masani ona faʻapipiʻiina i masini biometric, e mafai ona latou iloa le vevela o le tino, fatu fatu, manava, ma isi mea.O fa'amaumauga na aoina e fa'asoa, teuina i totonu o le ao, ma tu'uina atu i se polokalama fa'alesoifua maloloina e fetaui ma lenei auaunaga.

O a faʻamanuiaga ole IoT?

IoT faʻafesoʻotaʻi le lalolagi faʻaletino ma numera e ala i le faʻafaigofieina o lavelave.O lona maualuga maualuga o le masini e faʻaitiitia ai le tele o mea sese, e manaʻomia ai le faʻaitiitia o taumafaiga a tagata, ma faʻaitiitia le faʻaosoina, faʻateleina le lelei, ma e sefe taimi.Ae faimai foiStatista, o le numera o masini e fesoʻotaʻi ma IoT e 9.76 piliona i le 2020. O lena numera e faʻamoemoe e faʻatoluina i le tusa ma le 29.42 piliona i le 2030.manuiama le gafatia, e le o se mea e ofo ai le tuputupu aʻe faʻateleina!

 


Taimi meli: Feb-17-2023